Daily Update 4 november 2008: Barack Obama wordt verkozen

Iedereen die geboren werd na 2008 kende geen ander beeld dan een zwarte president. Best een raar idee, niet? Als we kijken naar de culturele diversiteit van Amerika is het eigenlijk vreemd dat er nooit eerder een zwarte man verkozen werd als president. De volgende keuze komt steeds dichterbij, waarbij de Amerikanen kiezen tussen een gebruinde sinaasappel uit Queens en de eerste vrouw die zo dicht bij het Witte Huis komt (en dan straks ook kan roepen, ‘I did not have sexual ..’.. Maar goed, Barack is voor nu nog de president van Amerika, en daar mag best een update aan worden gewijd:

Barack Hussein Obama II, zoals de President of the United States of America voluit heet, werd geboren in Honolulu, Hawaii op 4 augustus 1961 (hij is nog maar 55!). Obama studeerde rechten aan Columbia en was gespecialiseerd in de rechten van de mens, maar gaf daarnaast les aan de universiteit van Chicago (grondwetsleer). Het was pas in 2004 dat hij zich echt begon te focussen op een politieke loopbaan, voornamelijk door zijn rol als senator voor Illinois. In drie jaar tijd groeide hij uit tot een populaire senator binnen de Democratische partij en stelde zich in 2007 verkiesbaar voor het presidentschap.

barack-obama

Een jonge Obama (links) en Obama aan het begin van zijn Senaat-Carrière 

Hij moest het opnemen tegen Hillary Clinton binnen zijn eigen partij, maar slaagde erin om genoeg steun te vergaren in zijn achterban om zich verkiesbaar te mogen stellen voor het presidentschap. Hij moest het opnemen tegen John McCain, een republikein – waar Obama in 2008 de race om het Witte Huis van zou winnen. De eerste vier jaar van Obama’s presidentschap zouden voornamelijk draaien om economische maatregelen (zoals de Tax Shift) en het opzetten van een ziekenfonds dat al snel bekend zou worden als ‘Obamacare’.

In 2012 zou hij de strijd voor het presidentschap opnieuw aangaan, dit keer tegen de Mormoonse Mitt Romney (republikein), maar ook hij moest in het stof bijten tegen de slagkracht van Obama. Nu begon hij zich te richten op de wapenlobby (voornamelijk door de vele schoolshootings) en de rechten van de LGBT-community (Lesbian/Gay/Bisexual/Transgender), waarbij de erkenning van huwelijken tussen dezelfde sekse één van de hoogtepunten van zijn beleid zou worden. Het laatste stukje van zijn presidentschap houdt Obama zich voornamelijk bezig met wat hij leuk vindt, zichzelf zijn. Obama is één van de beste presidenten die het land heeft gekend (ook al wordt anders beweerd), en heeft daarnaast geweldige humor. Hopelijk doet zijn opvolgster het net zo goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s