Daily Update: 15 augustus – The Producers – Trumped!

The Producers is een film van Mel Brooks uit zowel 1967 als 2005 (remake, gebaseerd op de musical uit 2001), waarin twee producenten proberen geld te slaan uit het maken van een zo slecht mogelijke musical. Want ja, een succesvolle musical kost meer geld dan het oplevert, terwijl bij een (goedkope) flop de producenten het geld in eigen zak kunnen steken.. In ieder geval dat was het idee.. Het gaf de geboorte aan ‘Springtime for Hitler’, een ode aan Adolf Hitler, geschreven door een Ex-Nazi.

Je begrijpt dat het omgekeerde gebeurde. De musical was zo over-de-top dat mensen het juist geweldig en geniaal vonden. De producenten snapten niet wat ze verkeerd gedaan hadden, hun plan was waterdicht – een slecht script, een vreselijke regisseur en nog slechtere acteurs.. (cfr. Hitler wordt gespeeld door een flamboyante homofiel, waardoor het beeld van Hitler nog eens.. vertekend? wordt).

Hieronder de beelden uit 1967:

Met natuurlijk ook de beelden uit 2005 (langere versie, inc. Hitler!)

Maar, dan zul je je afvragen waarom haal je deze film nu aan, wat is het punt! Nou, de twee hoofdrolspelers uit deze prachtige film hebben een nieuwe versie gemaakt – maar dan .. meer in de tijd:

Trumped – (Even doorklikken, want Facebookvideo’s kan ik niet inplakken helaas).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s