Daily Update: 22 juli – Goede punten =/= Goed leven?

De eeuwige discussie – goede punten (cijfers) versus je sociale leven, toekomst en alles wat leukers is dan school. Natuurlijk, je gaat liever een avond Pokémon Go’n (ja dat is een werkwoord), dan je Franse werkwoorden studeren. Want, je bent jong en je wil wat. Zoals de meeste van jullie weten ben ik kritisch op het onderwijssysteem van België, zeker door de druk die ouders leggen op de toekomst van hun kinderen. Zonder goede punten, geen goede baan (lees; baan die erg veel geld verdient) en ook geen toekomst. Maar waarom toetsen we alleen op de oude manier van ‘het kind weet het belangrijkste al’. Zou het niet beter zijn kinderen voor te bereiden op een toekomst waarin ze zelf in staat zijn te kiezen voor een opleiding, werk, geliefde, huis, huisdier etc.. In plaats daarvan stampen we ze vol met de stelling van Pythagoras, de slag bij Waterloo en andere zaken waar de gemiddelde hypotheek niets mee te maken heeft. Worden we gelukkiger van dit systeem? Nee.. tijd voor hervorming?

[Volgende week weer historische updates! – Discussie mag absoluut, graag zelfs :)]

2 thoughts on “Daily Update: 22 juli – Goede punten =/= Goed leven?

  1. Dit. Ik deed het op de basisschool goed, maar ik wilde meer weten. Dan krijg je extra opdrachten mee, maar dat zijn geen vragen die prikkelen om verder te denken maar een herhaling zijn van de stof. Flashforward naar hbo, daar moet je voldoen aan een stramien van theoretisch schrijven om succesvol te zijn, altijd binnen de lijntjes blijven. Ondertussen zie ik succesvolle mensen in mijn familiekring ondanks het feit dat ze één of meerdere studies niet hebben afgemaakt door hun passie te volgen, en dat leer je niet op school. Buiten de lijntjes, alstublieft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s