Daily Update: 20 juli 1969 – ‘That’s one small step for [a] man..’

Neil Armstrong en Edwin “Buzz” Aldrin liepen op 20 juli 1969 als eerste mensen op de maan. De zogenaamde ‘spacerace’ kwam daarmee weer een stapje verder in het ontdekken van het buitenaardse. De Amerikanen hadden de Russen afgetroefd, maar zoals Armstrong zelf al zei.. That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.

Neil Armstrong was een Amerikaanse astronaut, die naast maanwandelingen zich bezig hield met het ontwikkelen van ruimtevaartmogelijkheden, testvluchten uitvoerde voor de Marine en ook nog eens les gaf aan de universiteit van Cincinatti (in ruimtevaart). Zijn trip naar de ruimte was dan ook niet zijn eerste aanraking met het astronautschap, aangezien hij reeds aan boord was van de Gemini 8. Destijds was hij nog gewoon ‘burger’, en brak daarmee een lans voor de daaropvolgende astronauten, aangezien burgers ook goed genoeg waren voor het astronautwerk (mits ze door de keuringen heen kwamen).

Armstrong had een dergelijk succes op zijn eerste ruimtevlucht dat hij in 1969 uitgekozen werd als kapitein voor de Apollo 11 vlucht – de eerste bemande vlucht met als doel: een maanlanding. Armstrong en Aldrin hebben destijds ruim 2,5 uur rond gelopen op de maan, terwijl alles gemonitord werd door collega Michael Collins. Het opende de deur naar een heuse ‘spacerace’, waarbij er steeds meer gezocht werd naar mogelijkheden om verder en dieper het universum in te reizen en het geheel in kaart te brengen. Armstrong mag dit echter niet meer maken, aangezien hij in 2012 overleed op 82 jarige leeftijd aan de complicaties van een bypass operatie.

Apollo_11

Het team van Apollo 11

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s