Daily Update: 13 juli 1939 – From the Bottom of my Heart

Frank Sinatra, voornamelijk bekend om zijn unieke stemgeluid begon niet als solozanger, maar trad op in kleine clubs in New Jersey. Hij nam zijn eerste nummer op in 1939, samen met de persoon die hem zou ‘ontdekken’ als het talent dat hij was..

Bing Crosby klonk op de radio toen Frank Sinatra hem in zijn woonplaats in Hoboken hoorde zingen. Sinatra wist opeens wat hij wilde, zingen en beroemd worden. Hij begon op te treden in de kleinere clubs van New Jersey (denk aan Open Mic night etc.), waarna hij op een avond Harry James tegen het lijf liep. James was een trompettist en bandleider, een man met een visie die wel iets zag in de jonge Frank en hem vroeg om bij zijn band te komen zingen.

Het leidde tot een samenwerking die uitmondde in het opnemen van een single in 1939, getiteld:  ‘From the Bottom of My Heart’ – Frank Sinatra and The Harry James Band. Het was voor Sinatra slechts een tussenstop, aangezien hij zich korte tijd later zou aansluiten bij de band van Tommy Dorsey en het Tommy Dorsey Orchestra. Het was voor Sinatra het debuut naar wereldroem, waarbij hij in 1940 in de schijnwerpers kwam van het grote (tiener)publiek, er was iets om naar uit te kijken naast al het oorlogsgeweld.

Ondanks zijn ‘korte’ muzikale carrière pakte hij de draad in de jaren ’50 weer positief op met een switch naar het witte doek. Hij won in 1953 zelfs een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de eerste film waar hij in speelde, namelijk ‘From here to eternity’. Frank Sinatra overleed in 1998 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval, met een zeer lange lijst van prijzen, albums en films.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s